Telefonen & Semestern

Kära kunder,
Många utav er blir ibland irriterade på att jag inte svarar i telefonen under dagarna. Detta beror på att när jag sitter och jobbar med gel så kan jag inte gå ifrån. Gel rinner runt och lever sitt egna liv tills den får komma in i uv-lampan. Och när ni ringt och lämnat ett meddelande så hinner jag inte alltid ringa upp genast utan ibland är schemat så späckat att det kan hinna gå ett par timmar (speciellt då behandlingarna oftast tar 1,5 timme per styck). Jag ringer tillbaka så fort jag får möjlighet!
 
Jag säger på min svarare att det går bra att ringa movements telefon om jag inte svarar, och det gör det naturligtvis, men att då fråga efter mej är ganska onödigt ;)
 
Det jag vill med detta inlägg är alltså bara att få lite förståelse. Jag vill att ni tänker på om det är era naglar jag jobbar på så vill ni helst inte att jag går ifrån och framför allt inte så många gånger att vi blir 10-20 min sena med behandlingen. För vissa gånger när jag inte svarar beror det även på att jag redan lämnat kunden som sitter hos mej ett antal gånger och att jag då känner för både min och kundens skull att jag inte vill gå ifrån fler gånger.
 
Så tack för visad förståelse och ditt tålamod ♥
 
 
Jaha och mer text blir det.
Som jag inte tror någon missat ska jag ju ha semester snart :)
Även där möts vi inom dessa yrken (nagelteknologer, frisörer, massörer, hudterapeuter, mf) av ganska tråkiga reaktioner när vi berättar detta för vissa kunder.
Jag vill att ni även där visar lite mer empati, tänk på att vi oftast är egenföretagare och att vi oftast jobbar 6 dagar i veckan och inte bara 8 timmar per dag och absolut inte med någon en-timmes-lunch!
Vi har dessutom sällan 4 veckors sommarsemester, och solklart aldrig sammanhängande!
Vi jobbar och sliter, för vi älskar våra jobb och vill tillgodose kunderna så gott vi kan, så snälla, när vi väl ska vara lediga, unna oss det. Boka upp tider, mer än en åt gången, så har du störst chans att få den tid du önskar och då blir vi både du och jag väldans glada :)
 
Personligen så var det nu två år sen jag hade en veckas sammanhängande semester senast så jag tycker att det är dags nu :)
 
 
Jag skriver inte detta inlägg för att jag vill stöta mej med någon eller för att jag har någon speciell i åtanke, inte heller för att jag vill att någon ska tycka synd om mej för att jag inte har mer semester, jag får ju faktiskt jobba med något jag verkligen älskar och brinner för! Utan jag skriver detta för att detta är vad vi terapeuter möter dagligen. Återigen, jag skriver detta för att jag hoppas på att vi ska förstå varandra bättre och undvika ledsamhet och missförstånd i framtiden.
 
Och till sist, tack kära kunder, för att ni hjälper mej leva min dröm ♥
 
 

Veckornas Vecka!

Ja den här veckan känns sjukt bra, den kommer nog att gå i ljusets hastighet.
Idag kommer min fd kollega Åsa och sitter hos mej för att få fina naglar "Jag bara måste ju testa REQ!"
Ja, faktiskt :)
 
Sen tisdag, onsdag och torsdag är det härliga kunder på dagarna och härliga vänner på kvällarna, blandat med lite damkväll på onsdag. Jo jag erbjuder ju faktiskt att jag kommer hem till dej och gör manikyr! :)
Samla ihop ett litet gäng och ju fler ni är desto billigare blir det, ni kan vara allt från 2-5 pers beroende på när och vart vi är.
Hemmamanikyr är priset något högre då jag lägger på för lite bensinkostnad och tiden det tar att köra, packa och packa upp mina saker, och för att det är kväll/helg.
 
Bensin och körtid läggs på om det är längre att åka än inom kalmar. Med det brukar inte röra sej om några offantliga summor.
 
Alternativet att ni kommer till mej en kväll eller en helgdag, och då kan ni åxå välja på gelicurebehandling och minx.
 
Här går priserna lite olika då det beror på vilken behandlning som görs och om det är kväll ELLER helg. Kvällar när jag ända jobbat och inte behöver köra in kostar lite mindre än helger då jag inte redan finns på plats.
 
Men här kommer ca-priser på dessa kvällar och helger och hemmamanikyrer:
 
2 pers 500:- /pers
3 pers 480:- /pers
4 pers 460:- /pers
5 pers 430:- /pers
 
Är ni fler än 5 personer kan det bli lite segt för de som bara väntar, en behandling tar ca 45 min, men jag har god kontakt med mina kollegor runt i kring så är ni ute i god tid finns chansen att någon av dem kan komma in och hjälpa till!
 
Ja, det var lite info om det, fortsättningen på min vecka är att på fredag ska jag ÄNTLIGEN  till kära underbara Ine♥ igen!! Längtar som bara den :)
På lördag blir det modeshow med massa brudar och tillhörande middag tillsammans på kvällen. Och söndag... söndag ska jag BARA slappa. Bada fötterna och eventuellt sätta lite minx på tårna innan resan :)
 
Men nu ska jag åka till jobbet och mysa med Johanna, både naglar och fransar blir det på henne idag :)
 
Dessa fina fick Susanne i lördags, vi båda blev verkigen nöjda.
Glasfiber på fransk tipp..
Ta hand om er ♥
 
 
 

Höst och mode

Jo när det kommer till nageltrender skiljer det sej inte så mkt från klädtränden. Till hösten ska det vara mörkt och murrigt :) Nu till hösten verkar en favorit till mej vara oerhört inne, mörk plommonlila. Har varit favoriten sen jag började med naglar för 10 år sedan så jag är överlycklig att den är tillbaka!
Nageln får mer än gärna vara kort och förstärkt med material eller lackad med gel-lack.
Tex såhär som tjejerna på naillounge gjort på denna vackra modell.
 
Midnattsblå är åxå en färg som kommer på naglar nu till hösten, precis som mörk metallicgrå och givetvis den klassiska röda ;)
 Midnattsblå
 Minx på kort nagel
 Jag gissar att varianter av detta kommer lackas mycket i höst :) Jag tycker ju själv att det är ursnyggt ;)
 
 
Du missar väl inte att..
 
1. September ut får du gelicurbehandling för halva priset, 225:-
 
2. På lördag finns jag på plats på salongen om du vill ha hjälp med Violent Lips. Köper du dina VL hos mej hjälper jag dej (i mån av tid)  kostnadsfritt att sätta dit dem och visar och förklarar så du kan fixa det hemma själv i fortsättningen!
Passa på!!
 
Ta hand om er nu och ha en trevlig helg!
 

Röstproblem

Ja som ni som besökt mej senaste halvåret har märkt så har jag varit hes som en kråka.. inte så kul.
Så idag fick jag äntligen besöka läkaren och fick mycket glädjande besked! :)
 
Jag har inte någon allergi mot fildamm eller några av kemikalierna på jobbet! Dock så är jobbet boven i dramat men enbart på så vis att jag kan ändra på det. Jag lider alltså av ganska stora stämbandsknutor, vilket innebär...
 
"Stämbanden är helt enkelt två små muskler. "Knutorna" uppkommer genom långvarig överansträngning av stämbanden. Det uppstår småblödningar som läker med tendens till ärrbildning.

Överansträngning av rösten kan uppkomma i olika situationer. I bullriga miljöer får man anstränga sig för att göra sig hörd. Det behöver inte röra sig om verkstäder eller stora fabriker - stämbandsknutor är vanligt till exempel hos lärare och småbarn på dagis.

 

Vanliga halsinfektioner med heshet är en annan situation då stämbanden kan bli överansträngda. Därför rekommenderas alltid röstvila (tystnad) i samband med heshet.

 

Det kan också vara så att man av gammal vana talar i ett röstläge som ger en onormal anspänning av stämbanden.

 

Stämbandsknutor kan oftast behandlas framgångsrikt med röstterapi, det vill säga talträning hos logoped. Kanske behöver man lära sig att använda ett annat röstläge som inte anstränger stämbanden. Samtidigt måste förstås en eventuell bullrig miljö påverkas.

 

I enstaka fall kan det bli aktuellt med kirurgisk behandling hos öron-näs-och halsläkare.

Gunilla Finnberg, Läkare, specialist i allmänmedicin"

 

 

Så alltså måste jag i fortsättningen tala lägre, både lägre som i tystare men även lägre som i från magen. Så detta ska jag absolut få bukt på så jag kan fortsätta jobba.
Jag ska alltså inte vara helt tyst som många trott utan bara tala "jämnare". Kommer låta lite tråkig ;)
 
 
 
Ja idag har jag nog inte så mycket annat att bidra med utan jag håller mej till de allvarliga sakerna just idag.
 
 
Men detta är meningen som ett varningens finger (med rosa glitter) till er alla som jobbar i bullriga miljöer! Tänk er för, tala  inte högre, snabbare och mer än du behöver ♥

Gel-lack



Ja men så underbara de är!!
Tog hem några riktigt höstiga och givetvis några favoriter i rosa ;)
 
Här är en riiiktigt mörk brun med röda stänk i
Mycket snygg, dessa är dessutom nästan två veckor gamla!!
Och nu kan vi äntligen göra en svart fransk som håller, älskade gel-lack!
 
 
Jaja nog om Gel-lack... nej förresten, du missar väl inte att du september ut får din första behandling för halva priset? 450:-  NU 225:-
 
 
Ja jag har startat igång lite nätverkande bland våra nagelbrudar här i kalmar med omnejd.
Vi hade vår första träff i förra veckan. Det blev jag, Sanaz, Anna och Ine. Attan vad kul vi hade!! :)
Träffades strax efter 19 och vid nästan 23 åkte vi åt varitt håll. Månadsmöten är planen, lära utav varandra, tipsa, hålla ihop! Är mycket glad över detta, och en till vet vi att vi har med oss nästa gång, kära Sylvette, hoppas vi växer ännu mer på bredden åxå ;)

På bilden är det ju linslusen, jag själv till vänster, sen är det Ine i mitten (som alltid ;P) och Sanaz på högerkanten :)
 
Tog mer mej lite grejor hem i lördags. Har lekt som en tok i helgen. SÅ KUL!
Här följer exempel på det..
 
 
Härligt, och så modellade kära fröken Bergström åt mej igår och resultatet blev underbart!!
 
 
 
Ja det var väl vad jag hade o komma med för denna gång..
 
Hoppas vi ses, ta hand om er ♥
 

RSS 2.0